Kos deg med fantastiske kokkekurs, foredrag, workshops, konkurranser og andre aktiviteter! Her finner du hele programmet til årets Oslo Vegetarfestival.

Årets program er under arbeid, har du ønsker om tema og/eller foredragsholdere/kokkekursholdere, send en e-post til kontakt@oslovegetarfestival.no.

PROGRAM

Program 2022:
Fredag 20. mai - Før-middag

Fredag kl 19:00-22:00

Funky Fresh Foods

7 retters middag på Funky Fresh Foods

Start Oslo Vegetarfestival allerede på fredagen med en helt fantastisk middag på Funky Fresh Foods! 7 retter - med fokus på lokale leverandører. Begrenset antall plasser - bestill her (under "pick up").  

280029952_10158101944451741_9033153633632164384_n.jpg
 
Åpning - lørdag 21. mai

Lørdag kl 10:50-11:00

Inngangen

Klima- og miljøministeren åpner festivalen

Klima- og miljøminister Espen Barth-Eide står for åpningen av årets Oslo Vegetarfestival!

espen-barth-eide-7_edited.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Lørdag kl 12:00-12:45

Kokkekursteltet

Lær å digge tofu med Hanne-Lene!

Hanne-Lene Dahlgren er bestselgende kokebokforfatter og hele Norges vegetarentusiast. Hun er rå på smak og lager retter som overbeviser de største skeptikere. I dette kokkekurset lærer hun deg digge retter med tofu. 

image.png

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Lørdag kl 13:00-13:45

Kokkekursteltet

Sandwich med pålegg av sesongens råvarer

Grønnmat er rivende gode på pålegg og elsker å bruke grønnsaker i sesong. På Oslo Vegetarfestival lærer de deg hvordan du kan lage supergode pålegg av vårens råvarer, perfekt på sandwich

7AD8B51F-BB06-415E-A97C-E8E0647807A0.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Lørdag kl 14:00-14:45

Kokkekursteltet

"Butter No-Chicken" med Veganergutta

Veganergutta kan smak og er suverene på asiatiske oppskrifter! På dette kokkekurset lærer du å lage en av deres favorittretter - "Butter No-Chicken". Retten har fantastiske smaker!

Veganergutta.JPG

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Lørdag kl 15:00-15:45

Kokkekursteltet

Bake like a pro from home

So maybe you think vegans cannot eat yummy cakes? Think again! The Cake Sisters are here to prove that vegan treats can be indulgently delicious. 

Screenshot 2021-12-18 at 12.59.12.png

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Lørdag kl 16:00-16:45

Kokkekursteltet

Løft tacoen til nye høyder

Chef Sylvia Vavik er dronningen av meksikansk mat og utrolig dyktig på meksikanske smaker. På dette kurset lærer hun deg hvilke råvarer og teknikker hun bruker for å gi retten en ekte meksikansk punch!

278111631_5097521020308122_6636568409496854682_n.png
 
Lørdag 21. mai - kokkekursteltet
 
Lørdag 21. mai - foredragsteltet

Lørdag kl 12:00-12:45

Foredragsteltet

Politisk samtale

Hvordan ser politikerne på mer plantebasert mat som en del av løsningen på klimakrisen? Hva kan gjøres for at norske bønder produserer mer proteinrike vekster? Hør på politikernes svar og still spørsmål til ditt parti!

51169076097_62f8cec631_k-2-37qkl9ftl9b0zv7qe8de4cipxw3tdt1xv0hyu6oaw21usznkq.jpg

Lørdag kl 13:00-13:45

Foredragsteltet

Oslo kommunes vegetarsatsing

Hvordan får man en hel kommune til å droppe kjøttet på sine arrangementer, og er det faktisk mulig å få halvert kjøttforbruket i Oslo kommune innen utgangen av 2023? Miljøbyråd Siriv Stav (MDG) deler om oppturer og nedturer i arbeidet med et sunnere og mer bærekraftig kosthold.

Sirin Stav.jpg (width940).jpg

Lørdag kl 14:00-14:45

Foredragsteltet

Helseeffekter av plantebasert mat

Hvilken innvirkning har plantebasert kosthold på forebygging av hjerte- og karsykdommer, kreft, type 2 diabetes og prematur dødelighet? Dagfinn Aune forteller om den nyeste forskningen på plantebasert kosthold.

DagfinnAune.jpg

Lørdag kl 15:00-15:45

Foredragsteltet

Et griseliv

Norun Haugen gikk undercover i griseindustrien i over fem år og filmet med skjult kamera. Hun gir et unikt innblikk i hennes opplevelser, dyrene hun møtte og hva vi kan gjøre for å gi grisene et bedre liv.

Norun_edited.jpg

Lørdag kl 16:30-18:00

Foredragsteltet

Møt kjærligheten på speed-dating

​På Oslo Vegetarfestivals speed-dating treffer du andre single veggiser/veggisvennnlige, men får bare et par minutter til hver! Fortell litt om deg selv og bli kjent med den andre, før du flytter videre til neste person.

260518_0577-66.jpg
Lørdag 21. mai - andre aktiviteter
 

Lørdag kl 12:00

Såkursteltet

Såkurs

Kom på såkurs og lær hvordan få frøene til å trives i jorden. Du får det du sår med deg hjem.

260518_0983-103.jpg

Lørdag kl 12:00

Barneteltet

Ansiktsmaling

Bli malt som ditt yndlingsdyr hos våre flinke ansiktsmalere. Varer frem til kl. 15.00

Foto Mira Wickman8_edited.jpg

Lørdag kl 14:00

Barneteltet

Buttonsverksted

Kom på buttonsverksted og lag din egen button! Du kan tegne motiv selv, eller velge et dyrevennlig eller vegetarvennlig design som er klart. Passer for både store og små. 

Web1-14.png

Lørdag kl 15:00

Hangout-område

Styrkekonkurranse

Vis at også veggiser er sterke! Hvor mange push-ups klarer du på rad? Og hvor rå er du i romaskin? Bli med på en uhøytidelig og morsom styrkekonkurranse, med premie til beste ikke-binære, kvinne og mann. 

278460274_1865775970299636_6345335191305601168_n_edited.jpg

Lørdag kl 15:30

Grutens stand

Minikurs i soppdyrking

På standen til Gruten kan du møte soppbonde Konrad og få tips og råd om hvordan du kan dyrke sopp utendørs. Du kan også kjøpe med deg et ferdig preppet soppspann for dyrking av østerssopp på balkong eller i hage.

Konrad Sachman_sopp.JPG

Lørdag kl 16:00

Barneteltet

Høytlesning av barnebøker

La barna høre på en nydelig historie mens de slapper av i barneteltet eller tegner eller fargelegger motiver fra historien de hører.

Web1-12.png

Lørdag kl 18:30

Tøyen

Årets etterfest!

Bli med på Oslo Vegetarfestivals etterfest på Tøyen Startup Village. Det blir hyggelig mingling hvor du kan treffe kjente og ukjente fra vegetarfestivalen og speed-datingen.

IMG_1298.jpg
Søndag 22. mai - kokkekursteltet
 

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Søndag kl 12:00-12:45

Kokkekursteltet

Bowl it up!

Er det en rett som aldri kan bli kjedelig, så er det en god bowl, særlig når bowlen er laget av Heidi Cecilie fra Bakerina! På dette kurset lærer hun deg å sette sammen råvarer, dressing og det du har i skapet til en digg rett!

bowl it up.jpeg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Søndag kl 13:00-13:45

Kokkekursteltet

The chefs secrets - learn fine dining

How do professional chefs make food taste delicious? What techniques will elevate your home cooking? How can you pair tastes to make your food stand out? Fine dining chef Maciej Moder will teach you all the tricks!

image_123986672.JPG

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Søndag kl 14:00-14:45

Kokkekursteltet

Lær deg å fermentere hjemme

Velkommen inn i den fantastiske verdenen av fermentering! På dette kurset får du lynrask innføring fra Vegemama i hvordan du enkelt kan lage kraut og kombucha hjemme - uansett kjøkkenstørrelse og erfaring.

20220322_124940.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Søndag kl 15:00-15:45

Kokkekursteltet

Bli med på et indisk festmåltid

Mona og Ashwani fra Mother India lærer å lage nydelig indisk mat som du kan imponere med når du får gjester. På kurset lærer du å sette sammen et festmåltid av en nydelig curry, vegansk mango lassi og enkle forretter.

20220331_220847.jpg

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet

Søndag kl 16:00-16:45

Kokkekursteltet

Fantastiske tapas

Tapas, småretter eller fingermat - kjært barn har mange navn, og vi elsker den sosiale måten å spise på! Jenny Marie Andersen er gründeren bak SOHO Urban Eatery og er rå på veganske og fargerike småretter.

219D06D2-11DE-494D-B28A-33E07DCD8589.JPG
Søndag 22. mai - foredragsteltet
 

Søndag kl 12:00-12:45

Foredragsteltet

Panelsamtale med matbransjen

Hvordan ser ulike aktører i matbransjen på plantebasert mat? Hvorfor satser de på plantebasert mat og hva kan vi vente oss fremover? I denne panelsamtalen møter du sentrale aktører i matbransjen til panelsamtale.

Jonas WA.jpg

Søndag kl 13:00-13:45

Foredragsteltet

Tap av natur

Den største trusselen mot vårt biologiske mangfold er tap av natur på grunn av arealendringer. Natur og Ungdom forteller om gjenbruk av utbygde områder og tettere bygging som grep for å snu utviklingen.

Foto Linnea Sandbakk Unsplash

Søndag kl 14:00-14:45

Foredragsteltet

Oppdrettslaksen

Norsk lakseoppdrett sliter med alvorlige dyrevelferdsproblemer. Hvordan kan vi hjelpe fiskene? Dyrevernalliansens fiskehelsebiolog, Daniel Jensen, vil fortelle mer om dette i sitt foredrag om Norges nest største eksportnæring.

P4281236.png

Søndag kl 15:00-15:45

Foredragsteltet

Vegcha Vucha

Vil du bli aktiv for dyr eller miljø? Eller har du lyst til å flytte til et bærekraftig nabolag, hvor alle er opptatt av plantebasert mat? Kom på Vegcha Vucha for å høre organisasjoner og gode initiativ gi lyn-presentasjoner av seg selv.

48539855921-b30da709b4-o-2048x1365-1-1920x1080.jpg

Søndag kl 16:00-16:45

Foredragsteltet

Livet på landet

Har du en drøm om å bo på landet, ha grønne fingre, og å ta vare på dyr? Anette og Andreas fra Dale Store gård driver et fristed for dyr og et andelslandbruk, og deler erfaringer og historier, til inspirasjon og ettertanke.

280085056_1185160218985611_482840368335043724_n.jpg
Søndag 22. mai - andre aktiviteter
 

Søndag kl 12:00

Såkursteltet

Såkurs

Kom på såkurs og lær hvordan få frøene til å trives i jorden. Du får det du sår med deg hjem.

260518_0983-103.jpg

Søndag kl 12:00

Barneteltet

Ansiktsmaling

Bli malt som ditt yndlingsdyr hos våre flinke ansiktsmalere. Varer frem til kl. 15.00

Foto Mira Wickman8_edited.jpg

Søndag kl 14:00

Barneteltet

Buttonsverksted

Kom på buttonsverksted og lag din egen button! Du kan tegne motiv selv, eller velge et dyrevennlig eller vegetarvennlig design som er klart. Passer for både store og små. 

Web1-14.png

Søndag kl 16:00

Barneteltet

Høytlesning av barnebøker

La barna høre på en nydelig historie mens de slapper av i barneteltet eller tegner eller fargelegger motiver fra historien de hører.

Web1-12.png