Kos deg med fantastiske kokkekurs, foredrag, workshops, konkurranser og andre aktiviteter! Her finner du hele programmet til årets Oslo Vegetarfestival.
Årets program er under arbeid, har du ønsker om tema og/eller foredragsholdere/kokkekursholdere, send en e-post til kontakt@oslovegetarfestival.no.
Se fjorårets program her.
PROGRAM
Program 2023:
Fredag 26. mai
Fredag kl 17:00-18:30
Kubaparken
Vegetarjogg med Mari Hult
Mari Hult er ikke bare rå på å lage supergod mat, hun er også blitt skikkelig fan av å jogge. Bli med Mari på en hyggelig joggetur langs Akerselva, få tips til hvordan komme igang med joggingen og bli kjent med andre før Oslo Vegetarfestival. Oppmøte: asfaltsirkelen i Kubaparken.

Åpning - lørdag 27. mai
Lørdag kl 10:50-11:00
Inngangen
Klima- og miljøministeren åpner festivalen
Klima- og miljøminister Espen Barth-Eide står for åpningen av årets Oslo Vegetarfestival!

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet
Lørdag kl 12:00-12:45
Kokkekursteltet
Sykt billig vegetarmat
Mari Hult fra Vegetarbloggen er rå på å skvise smak fra hver krone, og har skrevet boket "Sykt billig" - om vegetarmat på budsjett. På dette kurset får du tips til hvordan lage billig mat og du lærer konkrete retter du kan prøve hjemme. Etter kurset selger vi kokebøkene til Mari, som du kan få signerte for anledningen.

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet
Lørdag 13.00-13.45
Kokkekursteltet
Tamilsk festmat
Det tamilske kjøkken er fullt av spennende vegetarmat, som får fram de beste smakene fra den bugnende grønnsaksverdenen. På Oslo Vegetarfestival 2023 lærer Thuvaraga Ilen Rajah Simonsen og Jathushiga Bridget Rajah deg hvordan du kan lage nydelig tamilsk mat, med smaker som garantert vil imponere.

Lørdag 27. mai - kokkekursteltet
Lørdag 27. mai - foredragsteltet
Lørdag kl 12:00-12:45
Foredragsteltet
Politisk samtale
Hvordan ser politikerne på mer plantebasert mat som en del av løsningen på klimakrisen? Hva kan gjøres for at norske bønder produserer mer proteinrike vekster? Hør på politikernes svar og still spørsmål til ditt parti!
.jpg)
Lørdag kl 13:00-13:45
Foredragsteltet
Hjerteavdelingen som droppet kjøttet
Hjerteavdelingen ved Universitetssjukhuset Ørebro (USÖ) i Sverige sluttet å servere rødt kjøtt til pasienter som er innlagt med hjerte- og karsykdommer. Stella Cizinsky, overlege ved hjerteavdelingen hos USÖ, forteller hvordan de fikk til så store endringer og hvordan dette påvirket pasientene positivt.

Lørdag kl 14:00-14:45
Foredragsteltet
Bli oppdatert på den plantebaserte trenden
Øyvind Fylling-Jensen oppdaterer deg på de store snakkisene innen alternative proteiner. Hvor langt er vi kommet og hva skjer fremover?

Lørdag kl 16:30-17:45
Foredragsteltet
Speed-friending
Bli kjent med andre som er opptatt av miljø, mat, dyrevern og eller helse på Oslo Vegetarfestivals speed-friending! Her møter du en og en person i noen minutter hver, kan fortelle litt om deg selv og høre om den andre, før du flytter videre til neste person.

Lørdag 27. mai - for barna
Lørdag kl 12:00
Barneteltet
Ansiktsmaling
Bli malt som ditt yndlingsdyr hos våre flinke ansiktsmalere. Varer frem til kl. 15.00

Fra 12.00
Barneteltet
Fortellerstund for barna
La barna høre på en nydelig historie mens de slapper av i barneteltet eller tegner eller fargelegger motiver fra historien de hører. Fortellingene, fortalt av Liv Brita Brodal, varer i 15 minutter og starter 12.00, 12.30 og 13.00. Illustrasjon av Linda Hegge

Lørdag kl 14:00
Barneteltet
Buttonsverksted
Kom på buttonsverksted og lag din egen button! Du kan tegne motiv selv, eller velge et dyrevennlig eller vegetarvennlig design som er klart. Passer for både store og små.

Lørdag 27. mai - andre aktiviteter
Lørdag kl 15:00
Hangout-område
Styrkekonkurranse
Vis at også veggiser er sterke! Hvor mange push-ups klarer du på rad? Og hvor rå er du når det kommer til burpees? Bli med på en uhøytidelig og morsom styrkekonkurranse med Hege Jenssen, tidligere Norgesmester i Kettlebell Sports. Det blir premie til beste ikke-binære, kvinne og mann.

Lørdag kl 18:30
Sted kommer
Årets etterfest!
Bli med på Oslo Vegetarfestivals etterfest. Det blir hyggelig mingling hvor du kan treffe kjente og ukjente fra vegetarfestivalen og speed-friendingen.

Søndag 28. mai - kokkekursteltet
Lørdag 21. mai - kokkekursteltet
Søndag kl 12:00-12:45
Kokkekursteltet
Learn to make nut cheeses
Would you like to indulge yourself in a cheese board, without dairy? Do you wonder how to transform nuts into delicious cheeses? If so, you attend the cheese making course at Oslo Vegetarfestival, where Telma Fjelltveit will give you great tips and teach you how to make your own cheese.

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet
Søndag kl 14:00-14:45
Kokkekursteltet
Enkle, barnevennlige middager
Lær å lage grønnsaksbaserte middagsretter som både barn og voksne kommer til å elske! Barn liker ofte andre smaker enn voksne, men det betyr ikke at de ikke kan spise sunt og godt til middag. Malin Bruset fra GroGro deler gode tips og lærer deg å lage retter som barna vil elske.

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet
Søndag kl 15:00-15:45
Kokkekursteltet
Lær å trylle med agar agar
Agar agar er et vegansk alternativ til gelatin, og har fantastiske egenskaper – hvis du vet hvordan det skal brukes. Tiril Holseter, fra Veganske Fristelser, lærer deg hvordan, og å lage en luftig, vegansk ostekake, som får gjestene til å måpe.

Lørdag 21. mai - kokkekursteltet
Søndag kl 16:30-17:45
Kokkekursteltet
Speed-friending
Bli kjent med andre som er opptatt av miljø, mat, dyrevern og eller helse på Oslo Vegetarfestivals speed-friending! Her møter du en og en person i noen minutter hver, kan fortelle litt om deg selv og høre om den andre, før du flytter videre til neste person.

Søndag 28. mai - foredragsteltet
Søndag kl 12:00-12:45
Foredragsteltet
Panelsamtale med matbransjen
Hvordan ser ulike aktører i matbransjen på plantebasert mat? Hvorfor satser de på plantebasert mat og hva kan vi vente oss fremover? I denne panelsamtalen møter du sentrale aktører i matbransjen til panelsamtale.

Søndag kl 13:00-13:45
Foredragsteltet
Hvordan lære barna å elske grønnsaker
Vil du forstå hvorfor barn liker det de liker og hvordan du kan få dem til å spise mer grønnsaker? Frida Felicia Vennerød-Diesen er forsker med doktorgrad i utviklignspsykologi og i dette foredraget deler hun gode tips til hvordan få barn til å spise mer grønt.

Søndag kl 14:00-14:45
Foredragsteltet
Hvordan få mest mulig ut av maten?
Maten blir stadig dyrere, likevel kastes 1/3 av maten som produseres. Dette sløseriet av ressurser er noe alle kan bli flinkere til å unngå. Få gode tips til hvordan få mest ut av maten og unngå matsvinn fra matredder Anniken Hoff Quirk fra Too Good To Go.

Søndag kl 15:00-15:45
Foredragsteltet
Vegetarkost og kreftrisiko
Hvilken innvirkning har et plantebasert kosthold i forebygging av kreft? Har vegetarianere og veganere lavere kreftrisiko enn de som spiser kjøtt? Hvilke matvarer påvirker kreftrisiko? Hva vet vi i dag og hva trengs av videre forskning for å komme til sikrere konklusjoner vedrørende kostholdets rolle i forebygging av kreft? Foredragsholder: Dagfinn Aune, PhD og førsteamanuensis.

Søndag kl 16:00-16:45
Foredragsteltet
Alt du trenger vite om protein
Får du nok protein hvis du spiser mye eller kun plantebasert? Kan du trene hardt, og likevel få i deg nok proteiner? Og hvor får du proteiner fra hvis du spiser vegetarisk?
Tanja Kalchenko er lege og leder i lege- og ernæringsforeningen Mat for helsen. Hun forteller deg alt du trenger å vite, og tar livet av noen hardbarkede myter om protein.

Søndag 28. mai - for barna
Søndag kl 12:00
Barneteltet
Ansiktsmaling
Bli malt som ditt yndlingsdyr hos våre flinke ansiktsmalere. Varer frem til kl. 15.00

Søndag kl 14:00
Barneteltet
Buttonsverksted
Kom på buttonsverksted og lag din egen button! Du kan tegne motiv selv, eller velge et dyrevennlig eller vegetarvennlig design som er klart. Passer for både store og små.

Fra 12.00
Barneteltet
Fortellerstund for barna
La barna høre på en nydelig historie mens de slapper av i barneteltet eller tegner eller fargelegger motiver fra historien de hører. Fortellingene, fortalt av Liv Brita Brodal, varer i 15 minutter og starter 12.00, 12.30 og 13.00.
