Praktisk info

Her finner du nyttig informasjon om ditt besøk på Oslo Vegetarfestival i Kubaparken.

Sted og tid

Oslo Vegetarfestival arrangeres lørdag 25. og søndag 26. mai 2024. Åpningstid er kl. 11.00-18.00 begge dager.

Festivalen arrangeres utendørs i idylliske Kubaparken ved Vulkan/Grünerløkka (Maridalsveien 20, 0178 Oslo). Kart finner du her.

To personer på standen til GoVegan som viser frem potetgull og sjokolade.

Her får du kjøpt billett

Kjøp billett på forhånd! Med forhåndskjøpt billett kommer du raskere inn på festivalen og får en goodiebag hvis du er blant de 200 første hver dag. Du kan også kjøpe billett i inngangen. Her kan du betale med kort. Vi tar ikke kontanter.

Sykle, gå eller kjør kollektivt til festivalen

Vi er sterkt opptatt av miljø og vi oppfordrer deg til å sykle, gå eller kjøre kollektivt til festivalen. Det er et godt tilbud av kollektivtransport som tar deg til festivalen og hjem igjen:

  • Buss 54 og 34 til Telthusbakken.
  • Trikk 11, 12 og 13 til Olaf Ryes plass.
  • T-banen til Jernbanetorget. Bytt til buss 54 eller 34 og ta denne til Telthusbakken.
  • Tog til Oslo S. Bytt til buss 54 eller 34 og ta denne til Telthusbakken.

Se Ruter.no for reisetider for kollektivtrafikk i Oslo og for å finne reiseruten som passer deg best.

Kjøre bil?

Det er ingen parkeringsplasser tilknyttet Kubaparken, men det finnes gateparkering i nærområdet. Vær oppmerksom på at det ofte er vanskelig å finne ledig gateparkering i Oslo. På dette kartet finner du oversikt over kommunale parkeringsplasser i Oslo. Maridalsveien 23 er nærmeste gateadresse til Kubaparken.

Hvis du må kjøre bil er det enklest å bruke parkeringshuset Vulkan P-hus som ligger ved siden av festivalområdet.

Bilde av frivillig på festivalen som deler ut goodiebags.

Glutenfritt?

Vi oppfordrer alle utstillere til å ha glutenfrie alternativer og merke dette tydelig slik at det er lettere å navigere seg frem for dem som spiser glutenfritt. Normalt vil du finne et godt utvalg av glutenfri mat på festivlen.

Vi tar bare kortbetaling

For å gjøre det enklere og sikrere for oss som arrangerer festivalen håndterer vi ingen kontanter. Hvis du kjøper billett i inngangen (vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd!) tar vi kun betalt med kort.

De fleste utstillere inne på festivalområdet tar også bare kort og Vipps.

Ledsagere og ledsagerbevis

Ledsagere kommer gratis inn med ledsagerbevis.

Rullestolbrukere - universell utforming

Hele festivalområdet er på bakkeplan og det er gangstier i asfalt eller grus på mesteparten av området hvor det er mulig å kjøre rullestol. Enkelte steder er det kun plen, men det er stort sett jevnt og plant underlag.

Alle matbodene vil være på et asfaltert område så her vil det også være mulig å komme fram med rullestol. For å komme ned til matområdet må man kjøre rullestolen ned via en kant hvor det vil være en asfaltert nedgang eller en rampe. Vi i gul t-skjorte kan hjelpe deg ved behov!

Det er et eget HC-festivaltoalett på området.

Ta gjerne kontakt med oss i gul t-skjorte når du ankommer festivalen og vi vil bistå med informasjon om fremkommelighet. Dersom du har spørsmål før festivalen, ta kontakt med Heidi på telefon 91 567 308.​

Bilde av brun hund med kvikt blikk som ser inn i kameraet.

Kan jeg komme på festivalen?

Selvfølgelig kan du være med! Vi elsker hunder og du kan gjerne ta med din beste venn på festivalen, men pass på at hunden din er komfortabel med mange mennesker og andre hunder. Det kan også bli varmt på festivalen selv om det er mange svalende trær å sette seg under. Vi har vannstasjoner hvor du kan fylle vann til hunden (husk å ta med vannskål). Ofte finner du også utstillere som selger godsaker til hunder, og hvis ikke finnes det nok av godbiter på bakken der det selges mat!

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg komme selv om jeg ikke er veganer eller vegetarianer?

Yes please, festivalen er her for deg! Vi håper alle som ikke er like vant til å spise plantebasert tar turen for å bli inspirert av noe av den fantastiske plantebaserte maten som finnes. Kom på festivalen for å oppleve nye smaker, bli inspirert og lær hvordan du kan lage mat som er vennlig for både klima, miljø, dyrene og din egen kropp (selv om vi selvfølgelig også har noen usunne digge saker til deg..)!

Har dere rabatt til studenter, barn og honnør?

Er alt vegansk? Hvorfor heter det da vegetarfestival?

Alt på Oslo Vegetarfestival er vegansk - det vil si uten animalske produkter. Du kan være trygg på at alt du spiser og drikker er helt plantebasert og at ting du kjøper ikke inneholder noe fra dyr.

Vi kaller oss likevel Oslo Vegetarfestival fordi vi startet allerede i 2010 da "vegansk" ikke var et like kjent begrep blant folk. Nå er navnet på festivalen godt kjent blant de fleste og derfor er det ikke så aktuelt å bytte navn.

I tillegg mener vi at det er riktig å bruke ordet "vegetar" om mat og drikke som er plantebasert og altså uten animalsk opprinnelse, slik ordet opprinnelig ble brukt. (Hvis vegetarisk mat inneholder melk og egg bruker man i stedet "lakto-ovo vegetarisk".)

Så - vegetar er vegansk!

Kan jeg endre eller refundere min billett?

Når du har kjøpt billett har vi dessverre ikke mulighet til å endre eller refundere denne. Vi bruker en ekstern aktør (Tikkio) til å håndtere billettsalget og de har dessverre ingen løsning for refusjon eller endring fordi billetter ikke har angrefrist (slik som annet kjøp over nettet).

Hvis du har kjøpt en billett som du vil endre eller ikke kan bruke foreslår vi at du forsøker å selge eller gi bort denne. Du kan gjerne legge ut en forespørsel på vår Facebook-side eller på eventet for festivalen.

Hvorfor er det ikke gratis?

Hvis vi vil at flest mulig skal oppleve hvor digg plantebasert mat er - hvorfor er ikke festivalen gratis? Det er fordi det koster veldig mye penger å planlegge, rigge opp og gjennomføre festivalen. Selv om vi er nesten 100 frivillige i sving har vi store kostnader i leie av park, strøm, rigging, leie av gjerder, telt osv.

Men vi mener du får mye for pengene dersom du kommer! Med billett til festivalen får du besøkt landets største plantebaserte marked og food court, smakt masse smaksprøver og deltatt på alle de foredragene og kokkekursene du ønsker. Normalt får du også muligheten til å ta med deg spennende vareprøver hjem. Vi tør påstå at du ikke kommer til å angre!

Har dere stellebord til barn?

Vi har et eget telt ved siden av barneområdet med bord, stol og stelleduk. Det er også tilgang til vann rett utenfor teltet ved vannstasjonen. Inngangen er på baksiden av teltet mot Akerselven.

Få rabatt på hotellrom hos våre samarbeidspartnere

Kommer du utenbysfra og trenger overnatting? Få 15 % rabatt hos Scandic Vulcan, som er rett vedsiden av festivalområdet! Tilbudet gjelder så lenge det er ledige rom.

Bestill rom hos Scandic Vulcan

Vi samarbeider også med Comfort Hotel Xpress, som ligger sentralt i Oslo ved Yongstorget. Her får du 10 % rabatt på rommet!

Bestill rom hos Comfort Hotell Xpress