Bli frivillig

Bli med i teamet av frivillige som gjør Oslo Vegetarfestival mulig!

To frivillige på Oslo Vegetarfestival.

Bli med i drømmeteamet vårt!

Som frivillig hjelper du til med å skape sommerens fineste festival, enten du står i inngangen, rigger eller hjelper publikum. Du møter mange andre ildsjeler som brenner for å lage en fantastisk festival og som inspirerer folk til å spise mer plantebasert.

Vi håper du blir med oss og vi gleder oss til å jobbe med deg!

Tre frivillige strekker armene i været

Meld deg på her!

Fyll ut vårt påmeldingsskjema for å melde deg på som frivillig. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Hva gjør du som frivillig?

Når du melder deg som frivillig kan du ta vakter i de ulike gruppene på festivalen, for eksempel rigging, billettsalg eller hjelp til publikum. Under er en beskrivelse av hva du vil jobbe med i de ulike gruppene.

Akkreditering

I akkrediteringsinngangen tar du imot og registrerer besøkende på gjesteliste, foredragsholdere, kursholdere og de som har kjøpt gullbillett. Du tar også imot frivillige og registrerer dem i datasystemet.

Backup

Som backup er du ekstravakt og blir plassert der det er behov.

Drikkebod og skjenkevakt

Drikkeboden er et eget telt på matområdet, hvor det selges drikke med og uten alkohol. Som skjenkevakt står du ved utgangen av serveringsområdet og passer på at ingen tar med seg øl ut. Det vil normalt være litt flere enn nødvendig på serveringen slik at man kan avlaste hverandre og ta pauser innimellom. NB! Du må være over 18 år for å jobbe med ølserveringen.

Inngang, utgang og billettkontroll

I inngangen selger du billetter til besøkende, scanner forhåndskjøpte billetter og kontrollerer at alle som passerer har billett. Du må ha en smarttelefon som du kan bruke til å scanne billetter med appen vår. Som utgangsvakt passer du på at ingen går inn gjennom utgangene og henviser disse til inngangen.

Kokkekurs-/foredragstelt

Her passer du på at de som holder foredrag og kokkekurs har det de trenger underveis, og gjør ting klart mellom hvert foredrag/kokkekurs.

Opp- og nedrigg

Som rigger er du med på å rigge opp og ned festivalen, bl.a. ved å sette opp gjerder, bord og telt. Vi rigger opp festivalen på torsdag (25. mai) og fredag (26. mai). Nedrigg er på søndag kveld (28. mai) og mandag (29. mai).

Publikumsområde, infobod og brannvakt

På mat- og utstillerområdet går du rundt og er tilgjengelig for spørsmål fra publikum og utstillere. Du hjelper til der det trengs, og sørger også for at området er rent og ryddig. I infoboden svarer du på spørsmål fra publikum. Som brannvakt sitter du ved en av brannutgangene og sørger for å åpne gjerdene og geleide folk ut hvis det skulle oppstå en nødsituasjon.

Bilde av frivillig som deler ut goodiebag

Hva får jeg som frivillig?

Som frivillig gjør du festivalen mulig! Du blir del av teamet med frivillige og blir kjent med mange fantastiske, likesinnede mennesker. Du får også gratis festivalpass (inngang begge dager) og mat/snacks når du er på vakt. Tar du på deg to eller flere vakter, får du en goodiebag! Det arrangeres frivilligfest i juni, der vi håper å se deg!

Generell informasjon

  • Festivalens åpningstider er kl.11:00-18:00 lørdag 25.05 og søndag 26.05. Festivalen holder til i Kubaparken.
  • Arbeidsdagen for frivillige er delt opp i vakter, og hver vakt er på ca 5,5 timer (inkludert pause). De fleste vaktene varer fra kl. 09.00-14.30 (dagvakt) og kl. 14.30-19.30 (kveldsvakt), men tidene kan variere litt avhengig av hvilken gruppe du ønsker å jobbe i. Sjekk derfor påmeldingsskjemaet for å se tidene for frivilligvaktene du er interessert i!
  • Vi har et eget telt for frivillige. Dette benyttes av alle de frivillige til pauser, spising, henge klær/vesker og lignende under festivalens åpningstider.
  • Alle frivillige vil motta en gul t-skjorte som dere bruker under festivalen.
  • Møt opp ved frivilligteltet når vakten din starter. Frivilligteltet er ved siden av akkrediteringsinngangen.

Vanlige spørsmål og svar

Må jeg være vegetarianer eller veganer?

På ingen måte! Vi krever bare at du møter opp på de vaktene du har meldt deg på, og at du er klar for å lage sommerens fineste festival. Du er hjertelig velkommen uansett!

Hva slags mat får jeg?

Ja du får mat og drikke, i tillegg til at vi setter ut snacks, kaffe, te etc. i frivilligteltet. Det er faste matpauser hvor mange frivillige spiser samtidig. Alt vi serverer og alt som selges på festivalen er 100 % plantebasert og vegansk, altså uten kjøtt, melk, egg eller andre animalske produkter.

Hvis du har noen allergier så kan du si fra om dette i påmeldingsskjemaet så tar vi hensyn til dette.

Vi er to stykkker som vil bli med - kan vi få vakter sammen?

Det skal vi prøve å få til! Velg samme vakter i påmeldingsskjemaet og skriv en beskjed i kommentarfeltet om at dere ønsker å ha vakter sammen.