Bli frivillig

Bli med i teamet av frivillige som gjør Oslo Vegetarfestival mulig!

To frivillige på Oslo Vegetarfestival.

Bli med i drømmeteamet vårt!

Som frivillig hjelper du til med å skape sommerens fineste festival, enten du står i inngangen, rigger eller hjelper publikum. Du møter mange andre ildsjeler som brenner for å lage en fantastisk festival og som inspirerer folk til å spise mer plantebasert.

Vi håper du blir med oss og vi gleder oss til å jobbe med deg!

Tre frivillige strekker armene i været

Meld deg på her!

Fyll ut vårt påmeldingsskjema for å melde deg på som frivillig. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Hva gjør du som frivillig?

Når du melder deg som frivillig kan du ta vakter i de ulike gruppene på festivalen, for eksempel rigging, billettsalg eller hjelp til publikum. Under er en beskrivelse av hva du vil jobbe med i de ulike gruppene.

Merk at ved behov underveis på festivalen kan det hende at du må flyttes over på andre oppgaver enn du opprinnelig var satt opp til.

Akkreditering

I akkrediteringsinngangen tar du imot og registrerer besøkende på gjesteliste, foredragsholdere, kursholdere og de som har kjøpt gullbillett. Du tar også imot frivillige og registrerer dem i datasystemet.

Servering og salg

På disse skiftene jobber du med salg i blant annet drikkeboden. Der selger vi drikke både med og uten alkohol, så du må være over 18 år for å jobbe der. Man bytter også på å være skjenkevakt som står ved utgangen av serveringsområdet og passer på at ingen tar med seg øl ut. Avhengig av behov kan du på dette skiftet også bli satt til å f.eks. hjelpe til på standen til utstillere, dele ut smaksprøver, ta imot bestillinger, servere mat eller selge snacks.

Inngang, utgang og billettkontroll

I inngangen selger du billetter til besøkende, scanner forhåndskjøpte billetter, kontrollerer at alle som passerer har billett, og gir besøkende armbånd eller stempel. Du må ha med egen smarttelefon som du kan bruke til å scanne billetter med appen vår. Som utgangsvakt passer du på at ingen går inn gjennom utgangene og henviser disse til inngangen.

Kokkekurs-/foredragstelt

Her gjør du diverse oppgaver som trengs før, under og etter både foredrag og kokkekurs. Det kan involvere å rydde, vaske opp, flytte stoler, osv. Du må også være proaktiv og passe på at de som holder foredrag og kokkekurs har det de trenger underveis, og du får ansvar for å dele ut eventuelle smaksprøver.

Opp- og nedrigg

Som rigger er du med på å rigge opp og ned festivalen, bl.a. ved å sette opp ting som gjerder, bord og telt. Dette kan være fysisk krevende, men det er en god arena for å bli kjent med andre! Noen oppgaver er relativt lette, som å dekorere eller sette opp skilt, men du bør være forberedt på at det kan bli litt fysisk tungt uansett. Siden vaktene ikke foregår under selve arrangementet er fordelen at du kan få med deg alt som skjer under festivalen!

NB: Under opprigg på torsdag 23. mai vil det i all hovedsak kun være tyngre oppgaver.

Ansiktsmaling i barneteltet

Her jobber du i barneteltet og sørger for at også barna får en skikkelig gøy festival! Dette er et populært tilbud, hvor mange barnefamilier er innom i løpet av festivalen. På dette skiftet er du nødt til å like å jobbe med barn, kunne male relativt raskt og ikke minst være kreativ! Ved behov hjelper du også til med å holde det ryddig i barneteltet.

Publikumsområde, infobod og brannvakt

Dette er en vakt med varierte oppgaver. Du kommer ikke til å måtte gjøre kun én av oppgavene, men vil som regel gjøre litt av alt i løpet av skiftet ditt.

På mat- og utstillerområdet patruljerer du rundt og er tilgjengelig for spørsmål fra publikum og utstillere. Du hjelper til der det trengs, og sørger også for at området er rent og ryddig ved å blant annet tømme søppel og fylle på dopapir på toalettene ved behov. I infoboden svarer du på spørsmål fra publikum. Som brannvakt sitter du ved en av brannutgangene og sørger for å åpne gjerdene og geleide folk ut hvis det skulle oppstå en nødsituasjon.

Her får du en gyllen mulighet til å oppleve arrangementet ettersom du går en del rundt på området, samtidig som du kan bli kjent med andre frivillige.

Bilde av frivillig som deler ut goodiebag

Hva får jeg som frivillig?

Som frivillig gjør du festivalen mulig! Du blir del av teamet med frivillige og blir kjent med mange fantastiske, likesinnede mennesker. Du får også gratis festivalpass (inngang begge dager), et måltid og snacks når du er på vakt. Tar du på deg to eller flere vakter, får du en goodiebag! Det arrangeres frivilligfest i juni, der vi håper å se deg!

Generell informasjon

  • Festivalens åpningstider er kl.11:00-18:00 lørdag 25. mai og søndag 26. mai. Festivalen holder til i Kubaparken.
  • Arbeidsdagen for frivillige er delt opp i vakter, og de fleste vaktene er på ca 5,5 timer (inkludert matpause). Noen vakter er også lengre enn dette. De vanlige vaktene varer gjerne fra kl. 09.00-14.30 (tidligvakt) og kl. 14.00-19.00 (seinvakt), men tidene kan variere litt avhengig av hvilken gruppe du ønsker å jobbe i. Sjekk derfor påmeldingsskjemaet for å se tidene for frivilligvaktene du er interessert i!
  • Vi har et eget telt for frivillige. Dette benyttes av alle de frivillige til pauser, spising, henge klær/vesker og lignende under festivalens åpningstider. Det er her man møter på starten av hvert skift.
  • Alle frivillige får utdelt en gul t-skjorte som de går med under festivalen. Disse leveres tilbake, vaskes og brukes igjen til neste år.

Vanlige spørsmål og svar

Må jeg være vegetarianer eller veganer?

På ingen måte! Vi krever bare at du møter opp på de vaktene du har meldt deg på, og at du er klar for å lage sommerens fineste festival. Du er hjertelig velkommen uansett!

Får jeg mat under skiftene mine?

Ja, hvert skift er lagt opp til å ha en matpause med gratis lunsj eller middag. I tillegg står det snacks, kaffe, te osv. tilgjengelig i frivilligteltet. Alt vi serverer og alt som selges på festivalen er 100 % plantebasert og vegansk, altså uten kjøtt, melk, egg eller andre animalske produkter.

Hvis du har noen allergier så kan du si fra om dette i påmeldingsskjemaet så tar vi hensyn til dette.

Vi er to stykker som vil bli med - kan vi få vakter sammen?

Det skal vi prøve å få til! Velg samme vakter i påmeldingsskjemaet og skriv en beskjed i kommentarfeltet om at dere ønsker å ha vakter sammen.

Kan jeg ta pauser?

Under alle skiftene får man en matpause på ca. 30 min. Vi legger også opp til at folk kan få kortere pauser ved behov, men matpausen er den eneste lengre pausen man kan regne med underveis i skiftet.

På skiftene som varer hele dagen får man ekstra pauser.

Lurer du på noe angående å være frivillig?

Om du har spørsmål er det bare å ta kontakt med frivilligansvarlig Werner på e-post!