Om oss

Vi er en inspirerende og idyllisk matfestival som brenner for plantebasert mat. På festivalen opplever du landets største plantebaserte food court og marked, kokkekurs, foredrag og en uforglemmelig atmosfære.

To fornøyde festivaldeltagere.

Vi er festivalen for plantebasert mat

Vårt mål er å inspirere flere til å spise mer plantebasert, enten de gjør det for miljø og klima, for dyrene, for egen helse eller bare fordi det smaker sykt godt!

Oslo Vegetarfestival er matfestivalen der du får oppleve smaksrikdommen, luktene, teksturene og gledene ved plantebasert mat. Om du er veganer, vegetarianer, fleksitarianer eller altetende spiller ingen rolle!

Bilde av to glade festivaldeltagere

Vi samler de beste kokkene for å inspirere og dele av sin kunnskap. Vi får besøk av kunnskapsrike og engasjerende foredragsholdere som lærer oss hvorfor og hvordan vi kan få en grønnere verden.

Ikke minst kommer 90+ utstillere for å lage landets største plantebaserte marked og en food court som bugner av digg mat fra alle verdens hjørner.

Vi gir deg det beste fra planteriket!

Vårt mål er at de mange tusen som besøker festivalen hvert år går hjem fulle av inspirasjon og engasjement for å spise litt grønnere.

Vår historie

Oslo Vegetarfestival ble startet av Heidi Røneid og Synne Hewitt i 2010 som savnet en vegetarisk matfestival og møteplass hvor folk kunne oppleve hvor fantastisk plantebasert mat er.

Gründerne av Oslo Vegetarfestival, Heidi Røneid og Synne Hewitt

Første festival ble arrangert på Håndverkeren i Oslo med håp om 500 besøkende. Det viste seg at interessen var enorm og over 1000 besøkende dukket opp. Siden den gang har interessen for vegetarisk mat eksplodert, og i 2015 kom hele 6000 besøkende, toppolitikere stilte til debatt og Lørdagsrevyen på NRK laget et innslag fra festivalen.

I dag er Oslo Vegetarfestival landets (og Skandinavias!) største plantebaserte arrangement og samler over 6600 besøkende hvert år. Vi håper du blir en av dem i år!

Vi brenner for en bedre verden

Vi elsker plantebasert mat, men vi skaper også Oslo Vegetarfestival fordi vi kjemper for en bedre verden der vi tar mer hensyn til alle former for liv. Vi ønsker oss en verden der vi bruker naturen skånsomt og behandler dyr med respekt.

All fortjeneste vi får fra festivalen går tilbake til å gjøre festivalen bedre eller brukes på andre prosjekter som bidrar til å fremme plantebasert mat.

Vi har mange støttespillere i ryggen. Noen ekstra grønne hjerter til Forest, Diplodocus, Jakobsen Frukt & Grønt og Playtype.

Teamet bak festivalen

Heidi Røneid, gründer. Foto: Marthe Haarstad

Heidi Røneid

Gründer

Heidi startet Oslo Vegetarfestival i 2010 sammen med Synne Hewitt. Heidi elsker alle dyr, å spise mat og spille spill, spesielt hvis hun vinner. Hun er også et kjent som sjakk-kommentator på NRK og TV2. Heidis favorittmåltid er meze med nystekt flatbrød og baba ganoush.

Odd Harald Eidsmo Barder, daglig leder. Foto: Marthe Haarstad

Odd Harald Eidsmo Barder

Daglig leder

Odd Harald holder i alle tråder og drømmer at det en dag er et system for alt. Han er alltid i strålende humør, spesielt hvis han kan gå på ski eller henge med hunder. Han elsker tofu i alle slags fasonger og husmannskost med saus og potet.

Anita Nipen, prosjektleder

Anita Nipen

Prosjektleder

Anita er festivalens prosjektleder og brenner for bærekraftige og rettferdige matsystemer. Hun liker foto, spiselige blomster og badstu, men fremfor alt elsker hun perfekte pizzaer med syltynn løk skåret på mandolin.

Werner Rinde, frivilligansvarlig

Werner Rinde

Frivilligansvarlig

Werner har ansvaret for våre fantastiske frivillige. Han er en engasjert dyrewerner og opptatt av å gjøre verden til et bedre sted for både dyr og mennesker. Hans mathjerte banker for potet og pommes frites i alle slags former og fasonger.

Martin, kokkekurs- og foredragsansvarlig

Martin Hvam

Gruppeleder kokkekurs og foredrag

Martin er ansvarlig for gjennomføring av kokkekurs- og foredrag, og med lang erfaring fra festivalbransjen sørger han for at også andre sider av festivalen går som smurt. Martin er etterfestgeneral og har pannekaker som favorittmat.

Sara Bekkan

Gruppeleder inngang

Synes du det går smooth i inngangen kan du sende noen varme tanker til Sara og hennes stålkontroll. Den eneste gangen Sara er blidere enn på vegetarfestivalen er når hun er på konsert med Eminem. Sara liker ikke koriander.

Filip Cordas

GRUPPELEDER FOR PUBLIKUMSOMRÅDE

Filip er gruppeleder for publikumsområdet på julemarkedet, og er også æresmedlem i Delta Force. Han er ofte ute i naturen med hunden hans, og favorittmaten er en hjemmelaget lasagna som tar altfor lang tid å lage!

Bilde av gruppeleder Ørjan

Ørjan Svendsen

Gruppeleder publikumsområde (i pappaperm)

At festivalområdet er innbydende kan du takke Ørjan og hans team for. De sørger for at det er ryddig og at du får svar hvis du for eksempel lurer på hvor vaflene er. Ørjans favorittmat er hummus (godt valg)!

Espen Østrem, leder av delta force-teamet

Espen Østrem

Gruppeleder Delta Force

Espen er ansvarlig for teamet som fikser alle problemer under festivalen. Han er engasjert i dyrs rettigheter og rehabiliterer byfugler. I tillegg er han ivrig legobygger, ølbrygger og vert for noen imponerende middagsselskaper.

Elmod Nofer

Team Delta-Force

Elmod er et selvskrevet medlem av Team Delta Force og står på hele julemarkedet og fikser alle de små tingene ingen har tenkt på og ingen har tid til å fikse.

Ingar Ulltveit-Moe, akkrediteringsansvarlig

Ingar Ulltveit-Moe

Gruppeleder akkreditering

Ingar sørger for at akkrediteringen går på skinner, og tar dessuten ansvar for at i hvert fall noen av oss er perfekt antrukket. Ingars musikk og kaffe skal vært svart, men maten bør være italiensk.

Selma Hussami Finvold

Selma Hussami Finvold

Prosjektassistent

Selma hjelper arrangørteamet med det som trengs - mest fordi hun vil gå i rosa t-skjorte. På fritiden jobber hun for dyrs rettigheter, blant annet ved å jobbe på Dale Store gård. Dessuten baker hun legendariske sjokoladekjeks som alle elsker!

Kaja Mainardi, prosjektmedarbeider

Kaja Mainardi

Some-team

Kaja jobber med sosiale medier, rigg og planlegging, og er best på å inspirere og bygge team. Hun er lidenskapelig opptatt av dyrs rettigheter og er fosterhjem for dyr. Kajas beste måltid er tradisjonelle meksikanske tacos med salsa.

Andrea Eliassen Eggen

Andrea Eliassen Eggen

SOME-Team

Andrea er det nyeste tilskuddet til vårt SoMe-team der hun bidrar med å lage fengslende innhold og gruble frem nye kreative påfunn som får flere til å oppdage festivalen. Andrea har ingen absolutt favroittmat, men liker å prøve noe nytt - da er festivalen et rett sted å være!

Chaitra Acharya fra some-teamet

Chaitra Acharya

Some-team

Chaitra er multimediajournalist, feminist og del av vårt fantastiske some-team hvor hun lager fengslende Instgram-reels. Chaitra er en mester på kjøkkenet og koker ihop plantebasert mat fra alle verdens regioner.

Synne Hewitt

Synne Hewitt

Gründer

Synne startet Oslo Vegetarfestival sammen med Heidi i 2010, men festival tar mye tid og Synne har hatt en velfortjent pause i noen år. Men i år gjør Synne comeback! Hun skal hjelpe oss å gjøre det enda mer trivelig å være frivillig.

Anna Katrin Karlsson, grafisk designer

Anna Katrin Karlsson

Grafisk designer

Anna skaper den vakre designen som pryder festivalens plakater, program og nettsider. Hun elsker dyr, løping og skogen - og kombinerer alt ved å bo i en perle midt i marka. Hun elsker det meste fra planteriket, men har en svak spot for smoothies.

Elise Jakobsen, designer og utvikler

Elise Jakobsen

Designer og utvikler

Elise jobber med nettsidene til festivalen. Hun er designer og utvikler i sitt eget lille firma Jakobsen Frukt & Grønt, og brenner for å lage både vakre og brukervennlige opplevelser på internett. Elise samler på rare philodendron, og har over 100 planter i leiligheten sin.

Tommy Nordum, utvikler

Tommy Nordum

Utvikler

Tommy koder festivalens fantastiske nettsider. Men han kunne like gjerne vært gourmetkokk. Han lager nemlig de mest smakfulle og elleville rettene du kan tenke deg. Vi venter fortsatt på at han skal starte sin egen restaurant.

Bilde av frivillige

Alle våre frivillige

Frivillig

Ingen festival uten våre mange frivillige som hvert år blir med og rigger, selger billetter, hjelper besøkende og holder det ryddig. Våre frivillige gjør festivalen mulig!