velkommen som utstiller på oslo vegetarfestival - norges største møteplass for alt vegetarisk. en festival full av inspirasjon og engasjement!

Fiskar.png

Oslo Vegetarfestival er årets høydepunkt for 6600 betalende besøkende med brennende interesse og engasjement for alt vegetarisk og vegansk! Festivalen har en rekke stands med salg av mat, drikke og produkter, spennende foredrag og inspirerende kokkekurs. Vi ønsker deg velkommen som utstiller på festivalen!

 

På disse sidene har vi samlet nyttig informasjon for deg som vil melde deg på som utstiller eller trenger flere opplysninger.

 

Meld deg på i skjemaet under for å bli med på vår mailingliste for utstillere. Vi vil sende deg informasjon om våre arrangementer.

 

Har du spørsmål kan du også ta kontakt med Odd Harald Eidsmo Barder på telefon 95 76 06 72 eller kontakt@oslovegetarfestival.no.

TID OG STED

Neste Oslo Vegetarfestival arrangeres 29. og 30. mai 2021 i Kubaparken, ved siden av Maridalsveien 19. Festivalen er åpen for publikum fra kl. 11.00-18-00 fredag/lørdag. Kart til Kubaparken finner du her. Festivalen arrangeres utendørs. Parken ligger idyllisk til langs Akerselven med grønne plener og trær. I 2019 hadde Oslo Vegetarfestival 6 600 betalende besøkende.

PÅMELDING OG AVBESTILLING

Er du interessert i stå som utstiller på årets festival kontakt oss for å få tilsendt påmeldingsskjema. Etter påmelding får du en faktura fra oss og din standplass er bekreftet når fakturaen er betalt. Før du melder deg på anbefaler vi at du leser igjennom all informasjon på denne siden. Påmeldingen er bindende og det gis ingen refusjon ved avbestilling av standplass. Så langt det er mulig kan vi imidlertid gjøre justeringer av strømbehov, standmodul m.m. etter bestilling. 

Er du en utstiller som har begrenset inntjeningspotensiale (f.eks. mindre produsenter, interesseorganisasjoner o.l.) eller kanskje ønsker å teste ut festivalen for første gang finner vi gjerne en løsning for deg med rabatterte priser.

LEIE AV STRØM, BORD, STOLER, INTERNETT M.M.

Strøm, bord, stoler og internett er ikke inkludert i standprisen, men kan leies av Oslo Vegetarfestival. Dette bestilles i påmeldingsskjemaet og ligger klart på standplassen ved opprigg.

Det er ikke strømuttak ved hver enkelt stand, slik at du uansett må ta med de ledninger, skjøteledninger og forgreningskontakter du måtte trenge. Utstiller må selv sørge for eventuell belysning til egen stand.

ALT PÅ FESTIVALEN ER 100 % VEGETARISK (VEGANSK)

Oslo Vegetarfestival er en festival for alle, inkludert vegetarianere og veganere. Derfor må alt som deles ut, selges eller vises frem på standen være vegansk (det vil si 100 % vegetarisk - ingen animalske ingredienser, heller ikke f.eks. melk, ost, egg, øvrige meieriprodukter, honning, ull, skinn eller lær). Er du i tvil om noe du skal ha med er vegansk, ta kontakt. Vi oppfordrer utstillere til å merke mat og produkter som glutenfri, sukkerfri, raw food, inneholder nøtter etc. slik at det er enklere for besøkende å orientere seg.

MELDING TIL MATTILSYNET

Alle utstillere som skal selge eller dele ut mat og drikke må melde fra om dette til Mattilsynet. Dette er utstillers eget ansvar. Besøk Mattilsynets temaside om festivaler og les Mattilsynets brosjyre om hvordan man sikrer god mathygiene på festival.

VANNTILGANG

Det er begrenset vanntilgang og ingen kjøkkenfasiliteter i Kubaparken. Det settes opp felles vannstasjon (også til bruk for publikum) med kran og vanndunker på området, samt egne vannkraner for matboder. Vannuttakene har kun kaldt vann og det er dessverre ikke muligheter for vask av utstyr m.m. Det anbefales at utstillere tar med nok utstyr til å dekke behover hele dagen uten at vask er nødvendig.​

UTDELING AV MATERIELL, FLYERS OSV. 

Du kan dele ut materiell, flyers, smaksprøver osv. fra din egen stand, men ikke andre steder på festivalområdet.

 

MILJØ - BRUK AV NEDBRYTBART SERVISE/BESTIKK

Oslo Vegetarfestival har et sterkt miljøfokus. Festivalen har en egen miljøansvarlig som blant annet jobber med å redusere plastavfallet og forbedre sorteringen av avfall.

All mat og drikke på festivalen skal serveres på tallerkner, kopper og bestikk som er nedbrytbare. Dette kan bestilles gjennom Oslo Vegetarfestival eller tas med av utstilleren selv. Alle matstands vil få tilbud om å bestille nedbrytbare tallerkner, kopper og bestikk i god tid før festivalen. Engangsservise av ikke-nedbrytbar plast er ikke tillatt.

Oslo Vegetarfestival kildesorterer avfall i egne dunker for mat, papp/papir og restavfall. Alle utstillere må etter behov sørge for egne søppeldunker ved sin stand (f.eks. der det deles ut smaksprøver); disse bør tilrettelegges for kildesortering. 

Vi forsøker kontinuerlig å forbedre oss på miljø. Har du ideer og tips til hva vi kan gjøre bedre hører vi gjerne fra deg!

GOODIEBAG

Vi deler ut goodiebags med spennende produkter til de 250 første besøkende på lørdag og søndag. Vil du legge ditt produkt i goodiebagen? Dette koster ikke noe ekstra, men det må leveres minst 600 enheter til vårt pakkeri (250 for hhv. lørdag og søndag, samt 100 stk. til bloggere, spesielt inviterte o.l.). Ta kontakt med oss hvis du ønsker å legge noe i goodiebagen - frist for påmelding til goodiebag er 1. mai. Produktet vil stå på et pakkeri samt utendørs på festivalområdet i noen dager og kan derfor ikke være avhengig av frys eller kjøl.

PROMOTERING

Vi er vanligvis 80+ utstillere på Oslo Vegetarfestival og alle når ut til ulike mennesker. For at så mange som mulig skal komme på festivalen oppfordrer vi deg til å legge ut en post på sosiale medier (og eventuelt i nyhetsbrev) om at dere kommer på festivalen. Dette gir flere besøkende til festivalen og dermed en større kundemasse som kan besøke din stand.

STANDUTSEENDE

Vi anbefaler alle utstillere å legge litt ekstra arbeid i standens utseende. Erfaringsmessig er det de mest innbydende og helhetlige standene som er mest populære.

PARKERING

Det er noe parkeringsmuligheter langs gatene i nærområdet, men det enkleste er parkeringshuset på området ved siden av festivalen (Vulkan p-hus). Vær oppmerksom på at det kan være vanskelige parkeringsforhold i Oslo sentrum.


MONTERING OG OPPRIGGING AV STAND

Du kan rigge opp og montere standen din til følgende tider:

 

 • Fredag 28. mai: klokken 09.00-20.00 (innkjøring med bil tillatt - vi anbefaler å rigge så mye som mulig på fredag)

 • Lørdag 29. mai: klokken 09.00-10.30 (innkjøring med bil ikke tillatt)

 • Søndag 30. mai: klokken 09.00-10.30 (innkjøring med bil ikke tillatt)

Senest 30 minutter før festivalen åpner (altså innen kl. 10.30) må:

 • Din stand være ferdig montert og alle produkter o.l. utplassert.

 • Innehaver av standen må være på plass og betjene standen. Hvis innehaver ikke er på plass tilfaller standplassen en annen utstiller uten at det gis noen form for refusjon.

For å få alt på plass i god tid før festivalen åpner bør du rigge opp mest mulig på fredag.

NB! Det vil ikke være mulig å kjøre inn på festivalområdet på lørdag eller søndag (før nedrigg søndag). Innkjøring med varer o.l. må derfor skje på fredag. På lørdag og søndag kan varer lastes av på områdene rundt festivalen (Arkitekthøgskolen og/eller Vulkan-området) og fraktes inn på festivalen med tralle, for hånd osv. Vi vil til påmeldte utstillere sende nærmere informasjon om opp-/nedrigg.

 
DEMONTERING OG NEDRIGGING AV STAND

Demontering av standen må skje på søndag 30. mai mellom kl. 18.00 og 22.00. Eiendeler, rekvisita og annet som tilhører den enkelte utstiller må være fjernet og ute av området innen kl. 22.00.

Utstillere har selv ansvaret for å fjerne søppel fra sin standplass. Normalt søppel fra standplassene (ordinært avfall, papp, papir, plast osv.) resirkuleres i egne oppsatte søppeldunker og/eller konteinere. Større gjenstander som ikke kan kastes i vanlige søppeldunker (trevirke, stativer fra standen, paller o.l.) må utstiller selv ta med. Husk å flatpakke all papp og sørg for at avfallet tar minst mulig plass i konteinere.

Fjerning av søppel eller andre gjenglemte varer fra en utstillers standplass vil faktureres utstiller.

NB! Det vil ikke være åpent for innkjøring på området for nedrigging før etter kl. 19.00 (så fremt området er tømt for publikum). Det er kun tillatt å kjøre inn på området når man kommer kjørende fra sør og i retning Alexander Kiellands plass, ring 3 m.m., altså slik at man ikke trenger å krysse veibanen for å kjøre inn på festivalområdet. Hvis man kommer nordfra, kjør forbi festivalområdet og snu i nærmeste rundkjøring, kun 30 sekunder unna. Ved utkjøring er det kun adgang til å kjøre ut til høyre, dvs. nordover, uten at man krysser veibanen. Skal man i sørlig retning kan man snu i rundkjøringen på Alexander Kiellands plass.

 

ÅPNINGSTIDER FOR PUBLIKUM

Åpningstider for publikum er:

 • Lørdag 29. mai: kl. 11.00-18.00

 • Søndag 30. mai: kl. 11.00- 18.00

NB! Standen må være bemannet gjennom hele festivalens åpningstid. 
 
Messeområdets åpningstider for utstillere:

 

 • Lørdag 29. mai: kl. 09.00-19.00

 • Søndag 30. mai: kl. 09.00-22.00


SIKKERHET, FORSIKRING OG ANSVAR

Festivalområdet er inngjerdet og bevoktet av en vekter utenom festivalens åpningstider. Utstillere kan for egen risiko sette igjen utstyr og eiendeler i sitt standområde over natten mellom festivaldagene.

Oslo Vegetarfestival fraskriver seg ethvert ansvar som noen utstiller måtte lide som følge av, eller i forbindelse med, deres deltagelse på Oslo Vegetarfestival, herunder som følge av tyveri, skade eller annet tap. Oslo Vegetarfestival gir ingen garantier i forbindelse med deltagelse på festivalen, verken for antall besøkende, omsetning, værforhold eller lignende. 

Det er opp til utstillerne selv å tegne nødvendige forsikringer hvis man ønsker dette.

 
VIKTIG Å HUSKE TIL MESSEN​

Det er litt å huske på når man er utstiller! Her er en liten huskeliste over noe av det viktigste: 

 1. Alt som selges eller gis ut må være vegansk (altså ikke inneholde noen former for animalske ingredienser, inkludert meieriprodukter, honning, ull og skinn)

 2. Utdeling av messemateriale og oppheng av plakater skal kun skje fra/på egen stand.

 3. Det er utstillers ansvar å holde standen ren og ryddig. Hensatt søppel etter messens slutt vil bli fakturert utstiller.

 4. Utstiller må være på plass på standen sin 30 minutter før festivalen åpner (kl. 10.30) for at ikke standplassen skal tilfalle en annen utstiller (uten  at det gis refusjon).

 5. Kontakt oss ved spørsmål!