Vegetarmat og kreftrisiko
Hør om den nyeste forskningen på plantebasert mat og kreft.
![Portrettbilde av Dagfinn Aune](https://cdn.sanity.io/images/y22dlo4f/production/2bdfcb70fdca2b603ad0c8667e6cd73f22e38641-2000x1333.jpg?auto=format&fit=crop&fp-x=1&fp-y=0.575&h=600&q=75&rect=293,236,1006,696&w=1000)
Hvilken innvirkning har et plantebasert kosthold i forebygging av kreft? Har vegetarianere og veganere lavere kreftrisiko enn de som spiser kjøtt? Hvilke matvarer påvirker kreftrisiko? Hva vet vi i dag og hva trengs av videre forskning for å komme til sikrere konklusjoner vedrørende kostholdets rolle i forebygging av kreft?
Dagfinn Aune, PhD og førsteamanuensis, oppdaterer deg på den nyeste forskningen på plantebasert mat og kreft, dette vil du ikke gå glipp av!
![Portrettbilde av Dagfinn Aune.](https://cdn.sanity.io/images/y22dlo4f/production/bdcf631b069efcf109c056f1b5410899561f0ef8-5112x5112.jpg?auto=format&fit=max&q=75&w=250)
Dagfinn Aune
Dagfinn Aune er PhD og førsteamanuensis, ved Oslo Nye Høyskole. Her har han jobbet med meta-analyser av sammenhengen mellom kosthold og livsstilsfaktorer og risiko for kreft, diabetes type 2, hjerte og karsykdommer mm.