lørdag kl. 13:15 - 14:00 Kokkekursteltet

Sesongens ville vekster med Wilder Kitchen (eng)

Lær hvilke spennende retter du kan lage av ville vekster!

Bilde av tallerken med blomkarseblad og andre ville vekster

Wilder Kitchen kuraterer plantefokuserte arrangementer der hun inviterer gjester til å koble seg tilbake til naturen. I dette kulinariske verkstedet vil du oppdage vårens spiselige ville planter som du vil lære å identifisere, høste og lage unike retter med. Denne økten vil fokusere på hva som dyrkes av lokale økologiske bønder i denne sesongen, samt hva du kan finne utenfor inngangsdøren din, gratis!

Wilder Kitchen har arrangementer som kobler mennesker med naturen gjennom plantemat og gjennom kuraterte måltider på vakre steder. Skapt av kokk Rebecca Hawkes, fokuserer Wilder Kitchen på de ernæringsmessige aspektene ved planter og hvordan man kan utnytte de potente smakene i disse ingrediensene for å lage kreative retter. Målet er å overraske, glede og å åpne øynene for naturens overflod. Alt er vegansk, og råvarene er høstet lokalt og økologiske.

Som en del av Wilder Kitchen, driver Rebecca en serie arrangementer under navnet 'Human Kind Project'. Dette prosjektet er en donasjonskafé hvor fokus er på å bygge fellesskap og gi tilgang til sunn plantemat, uavhengig av budsjett. Kafeen arrangeres en gang i måneden og er fullstendig finansiert av samfunnet med en "betal hva du kan"-modell. Prosjektet er støttet av matdonasjoner fra lokale kafeer og benytter seg av råvarer fra hagen det holdes i, og "matsvinn" fra industrien.

NB! Dette kurset er på engelsk.