søndag kl. 14:30 - 15:15 Foredragsteltet

Plantebasert utholdenhetstrening

Mari Nustad Mauland forteller hvordan hun får det til!

Bilde av Mari Nustad Mauland som løper på fjellet med fjell i bakgrunnen.

Er det mulig å drive utholdenhetstrening på vegankost? Absolutt! Ultramaratonløper og veganer Mari Nustad Mauland kommer til Oslo Vegetarfestival for å dele sine beste tips til hvordan trene mye på plantebasert mat.

Ultraløp er løp som er lengre enn et maraton, det vil si lengre enn 42 kilometer. Altså ikke for sveklinger.

– Jeg liker ultraløp fordi du konkurrerer mest med deg selv, tider og plasseringer er mindre viktig enn i for eksempel maraton. Det handler om å flytte grenser og utforske hva man er i stand til fysisk og mentalt, sier Mauland.

Mauland har vært veganer siden hun var 16 år.

– Da jeg ble veganer merket jeg en forskjell når det gjaldt restitusjonstid etter trening, og jeg hadde for eksempel færre småvondter i musklene etter styrketrening, sier hun.

På foredraget vil hun avlive myten om at det ikke er mulig å få i seg nok energi og protein hvis man trener mye, gi praktiske tips til hvordan øke energitettheten i det du spiser og vise hvorfor karbohydrater ikke er farlig, men tvert imot nødvendig for prestasjon.

Mari holder en medalje i hånden

Mari Nustad Mauland

Mari Nustad Mauland er personlig trener med utdanning i fysioterapi, sportsvitenskap og kostholdsveiledning. Hun er en av Norges beste løpere, og har løp det 232 kilometer lange løpet Grand Union Canal Race i 2023, har to NM-sølv fra 24 timers løp og en rekke andre imponerende resultater. Så hun er godt rustet til å dele sin kunnskap og erfaring med deg.