OBS! Du ser nå på et arrangement fra 2023.

lørdag kl. 14:00 - 14:45 Kokkekursteltet

Tamilsk festmat

Lær å lage tamilsk festmat, full av fantastiske krydder og deilige smaker du ikke har opplevd før! Rettene er overraskende enkle å få til og imponerer garantert både gjester og deg selv.

Bilde av tamilsk middagsrett med ulike curryer og ris.

Tamilsk mat smaker fantastisk og på Oslo Vegetarfestival lærer du å lage ekte tamilsk festmat!

Noe av nøkkelen til den tamilske vegetarmaten er at man ikke er opptatt av å finne kjøtterstatninger, men heller fokuserer på å få frem de beste smakene fra ferske grønnsaker.

En typisk tamilsk middag består av kokt basmatiris sammen med ulike curryer (minimum tre!), papadums og noe fritert slik at man har ulike teksturer i maten. I tamilsk mat skal det være balanse mellom sterkt, søtt, salt og syrlig, og maten er kanskje mer spicy enn den nord-indiske maten vi er vant til å spise mer av her i Norge.

Høres digg ut, ikke sant? På Oslo Vegetarfestival 2023 lærer Thuvaraga Ilen Rajah Simonsen og Jathushiga Bridget Rajah deg hvordan du kan lage nydelig tamilsk mat med smaker som garantert vil imponere.

Tamilsk mat er noe av det beste som finnes, og søstrene Rajah er veldig gode på å lære bort! Dette ville jeg ikke gått glipp av!

Heidi Røneid, programansvarlig Oslo Vegetarfestival.

Thuvaraga Ilen Rajah Simonsen og Jathushiga Bridget Rajah

Thuvaraga og Jathusigha Rajah er to søstre som er født og oppvokst i den lille bygda Moi i Rogaland. Begge foreldrene deres er tamiler som kommer fra Jaffna helt nord på Sri Lanka, en øy verdenskjent for sin te og et fantastisk, eldgammelt kjøkken perfekt for både vegetarianere og veganere.

Foto: Jathusigha Rajah/André Borgen