Kokkekurs med Mari Hult
Kom og se Mari Hult kokkelere med sopp på scenen!

Mari Hult, kjent for mange som skaperen av fantastiske Vegetarbloggen (nå marihult.no), holder kokkekurs på hovedscenen på årets festival. Hun demonstrerer deilige retter man kan lage med sopp, som du kan smake på etter kokkekurset!
- I det plantebaserte kjøkkenet er sopp som råvare helt unik. Kombinasjonen smak og konsistens vi finner i sopp kan, ved riktig tilberedning, etterligne kjøtt svært realistisk. Sopp er i seg selv rik på umami, og kan marinere og krydres i mange ulike retninger, sier Mari Hult.
Hun forteller at sopp er svært allsidig i ulike retter.
- I sauser og supper kan du få en rik umami-smak fra steinsopp, østerssopp kan paneres og friteres til supergod snacks, aromasopp kan hvitløksmarineres til tapas, sjampinjong passer i gryteretter som vegansk stroganoff og bourguignon, portobellosopp er supert på grillen og shiitakesopp er uslåelig i wok. Det er virkelig masse gøy man kan gjøre med sopp, og jeg er skikkelig glad i den råvaren, sier hun.
På dette kokkekurset kan du lære nye oppskrifter, triks og teknikker.
- Når jeg holder kurs er det vel så viktig for meg å forsøke å sette i gang publikum sine egne tankeprosesser. Når folk får aha-opplevelser og får ny inspirasjon til matlaging, da føler jeg at jeg har lykkes, sier hun.
Lær deg å lage fantastisk digge soppretter med Mari Hult!

Mari Hult
Mari Hult startet Vegetarbloggen (nå marihult.no) i 2010, som er en av Norges største og eldste vegetarblogger. Hun inspirerer tusenvis til å spise mer plantebasert ved å gi oss spennende oppskrifter og holde kokkekurs til strålende kritikker, i tillegg til å ha gitt ut flere kokebøker.